Nettsikkerhet

Utbredelsen av internett har gjort tilgangen til informasjon, varer og tjenester enklere, men det har også gjort det enklere for svindlere å ramme uskyldige mennesker.

Vi er opptatt av at våre banksystemer skal være trygge å bruke, men du har også selv et ansvar for å beskytte deg mot nettsvindel og identitetstyveri. Ved å ha et oppdatert antivirusprogram og påse at alle andre programmer til enhver tid er oppdatert, gjør du det vanskeligere for nettkriminelle.

Nyttige lenker

Nettsvindel (norsis.no)
Nettvett og nettbank (nettvett.no)
ID-tyveri – Hvor flink er du til å forebygge (idtyveri.no)
Informasjonssikring (norsis.no)
BankID (bankid.no)

ID-tyveri og nettsvindel

Det er viktig å være bevisst på at din identitet kan bli stjålet og misbrukt. Nedenfor finner du lenker til sider som gir gode råd og tips for hvordan du kan sikre deg, hvordan du oppdager ID-tyveri og hva du gjør hvis ulykken er ute.

Informasjon om ID-tyveri
Min ID er misbrukt

TRYGG NETTHANDEL

Dersom du skal betale med kort på internett, vil du oppleve at nettbutikker bruker «Verified by Visa» for sikker nettbetaling. Disse nettbutikkene er merket med et symbol.

Før betalingen med kort godkjennes vil du bli bedt om å oppgi passord. Passordet lager du enkelt i nettbanken ved å velge «Sikker Netthandel» i menyen under «Kort».

Passordet gjelder for alle kortene dine i DinBANK.no, og du kan når som helst endre det. Passordet kan bare lages og endres i nettbanken. Nettbutikkene får ikke oppgitt passordet ditt ved betaling.

Samtidig som du velger passord, legger du også inn en personlig melding. Meldingen er en ekstra hjelp dersom du skulle glemme passordet ditt.

Tips for sikker netthandel (visa.no)

Credentials