Hvilken valuta bør jeg betale med i utlandet?

Vi anbefaler deg alltid å betale i lokal valuta. Betaler du i norske kroner, er det butikken selv som setter kursen på ditt kjøp.

Generelt om valutaoverførsel

Det er kundens ansvar at alle opplysninger er riktig. Hvis betalingen stoppes på grunn av kontroll i utlandet (internasjonale sanksjoner), er ikke DinBANK.no ansvarlig for dette.

Hvilken kurs får utenlandsbetalingen?

Vekslingsbeløpet som er oppgitt i nettbanken, er et foreløpig beløp. Kursen blir fastsatt i det øyeblikket overførselen blir bokført.

Hvor finner jeg melding om innbetaling fra utlandet?

Betalingsmeldinger finner du i arkivet i nettbanken. Søk på dokumenttype «Betalinger».

Hvor finner jeg kvitteringen for utenlandsbetalingen?

Den finner du i nettbanken under menyvalget «Betaling/Overføring» og deretter «Utførte betalinger».

Kan jeg stoppe/tilbakekalle en utenlandsbetaling?

Ta kontakt med oss, så vil vi forsøke å stoppe/tilbakekalle betalingen. Det er ingen garanti for at pengene vil bli returnert, og det vil ta tid før vi får tilbakemelding på slike henvendelser. Når vi stopper/tilbakekaller en betaling, vil det påløpe omkostninger hos oss og i utlandet.

Hva skjer hvis jeg har oppgitt feil opplysninger i utenlandsbetalingen ?

Da vil mottakerbanken i de aller fleste tilfeller returnere betalingen. Vi vil sette pengene tilbake på kontoen din og sende deg brev som forklarer årsaken til returen og hvilke omkostninger du er belastet. På grunn av kursdifferanse og omkostninger vil beløpet du sendte, avvike fra beløpet som blir returnert til din konto.

Blir alle utenlandsbetalinger rapportert til norske myndigheter?

Ja. Betalingen må derfor merkes med hva beløpet gjelder.

Hvilke opplysninger må jeg ha for å motta penger fra utlandet?

Du må oppgi BIC/SWIFT og IBAN.

BIC/SWIFT indikerer hvilken bank pengene skal til, mens IBAN er kontonummer i internasjonal form. Finn IBAN til din konto

Hvor finner jeg SWIFT/BIC-kode?

SWIFT/BIC-kode finner du på mottatt faktura når du skal sende penger. Du kan eventuelt ta kontakt med mottaker som kan kontakte sin bank om for å få oppgitt koden.

Tips en venn om DinBANK.noTips en venn om DinBANK.no
Credentials