Hvordan endre beløp/forfallsdato/belastningskonto?

Logg deg på nettbanken og velg «Betaling/Overføring» og deretter «Forfallsmappe». Hent opp ønsket eFaktura, trykk på gul blyant og gjør endringen. Husk å bekrefte.

Kan jeg ha både eFaktura og avtalegiro til samme mottaker?

Ja, hvis mottaker tilbyr dette.

Hvordan ser jeg at en eFaktura er betalt?

Logg deg på nettbanken og velg «Betaling/Overføring» i venstremenyen, deretter «utførte betalinger». Velg belastningskonto og «vis betalinger».

Du kan også se i e-fakturaarkivet. Dette finner du under «Betaling/Overføring».

Hvorfor er ikke eFaktura belastet fra konto?

Det kan være flere årsaker til at en eFaktura ikke er belastet ved forfall:

  • feil referansenummer på eFaktura
  • manglende dekning på konto (innen 4 virkedager etter forfall)

Hvordan endre e-postadresse på en eFaktura?

Logg deg på nettbanken og velg «Betaling/Overføring i venstremenyen, deretter «Betalingsavtaler». Finn riktig eFaktura og velg «endre denne avtale».

Hvorfor kommer eFaktura opp i alle mine nettbanker?

eFaktura er tilknyttet fødselsnummer og ikke en spesiell konto/bank. Du kan velge hvilken nettbank du ønsker å bekrefte eFakturaen fra.

Hvordan slette en eFaktura?

Logg deg på nettbanken og velg «Betaling/Overføring» i venstremenyen og deretter «Betalingsavtaler». Finn riktig eFaktura og slett avtalen.

Hvordan godkjenne en eFaktura?

eFaktura-betalinger godkjenner du i nettbanken. Du vil finne den i oversiktsbildet med rød skrift. Trykk på denne og du kommer direkte til eFakturaen. Husk å godkjenne betalingen.

Du kan også hente opp eFakturaen i forfallsmappen i nettbanken  under  ”Betaling/Overføring”. eFakturaen ligger øverst i forfallsmappen. Trykk på grønn hake for å godkjenne betalingen.

Hvordan vet jeg at jeg har fått en eFaktura?

Du får en e-post fra mottaker hvor det står at du har fått en eFaktura som må godkjennes.

Hvordan oppretter jeg eFaktura?

Logg deg på nettbanken og velg ”Forslag til avtaler” i venstremenyen, deretter ”Betaling/Overføring”. Ligger den som forslag, bekrefter du med grønn hake.

Har du den ikke som forslag, velg ”Søk e-Fakturatilbydere”. Fyll inn feltene og bekreft opprettelse av avtalen med grønn hake. Du må legge inn e-postadresse samt eFaktura-referanse. Denne finner du på fakturaen eller ved å kontakte mottaker. Det kan ta ca. fire uker før avtalen er operativ.

Tips en venn om DinBANK.noTips en venn om DinBANK.no
Credentials